Hoe draai ik een computerscan op aanvraag? (7.x)

ID de solución: KB2766|Última revisión: 7 juli 2015
Als u vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd (traag of abnormaal gedrag), raden wij u aan een computerscan op aanvraag uit te voeren om uw computer te onderzoeken op mogelijke infiltraties. Wij adviseren dat een computerscan op aanvraag minimaal tweemaal per maand uitgevoerd word. Als u een grote internet gebruiker bent kunt u de computerscan op aanvraag beter in een routine in plannen zodat deze geregelmatig gedraaid word. Regelmatig scannen beschermt uw computer o.a. tegen:
  • Bedreigingen die reeds aanwezig waren op uw computer voordat uw ESET beveiligingsoplossing is geïnstalleerd.
  • Slapende, potentieel schadelijke bestanden op uw systeem die niet op te sporen zijn door oudere virus database kenmerken.
  • Infecties die zich hebben voorgedaan terwijl de real-time scanner is uitgeschakeld (alleen mogelijk indien uitgeschakeld door de gebruiker).

Voor het uitvoeren van een aangevraagde computer scan dient u de onderstaande instructies te volgen:

1. Open het hoofdvenster van het programma door te klikken op het ESET icoonin de Windows-taakbalk of door te klikken op Start Alle programma's ESET ESET Smart Security of ESET NOD32 Antivirus.

2. Klik Computerscan Smart scan.

Fig. 1-1

1. Na het voltooien van de scan word een samenvattingvenster met het aantal gescande, geïnfecteerde, en gereinigd objecten weergegeven. Klik op OK om terug te keren naar het hoofdvenster van het programma. Als u gedetailleerde resultaten van de aangevraagde scan log wilt zien, ga dan verder met stap 4.

2. Klik op Hulpmiddelen Planner.

Fig. 1-2

1. Klik op toevoegen en Selecteer computerscan op aanvraag vanuit het drop-down menu.

Fig. 1-3

6. Nu kunt u een moment kiezen waarop u hem wilt laten scannen

Califique este artículo
Tu contribución nos ayudará a mejorar nuestra base de conocimientos. Las solicitudes de ayuda deberán presentarse a través de nuestro formulario de Soporte ya que no podemos responder desde este sitio.