Hoe verwijder ik handmatig mijn ESET beveiligingsproduct?

Probleem

• U heeft de ESET Start menu installatie gebruikt en u heeft problemen met het installeren/herinstalleren van uw software.
  • Uw Eset product blijft actief na uninstallatie.
  • Uw uninstallatie lukt niet.

ANTWOORD:

Waarschuwing:

Het gebruik van de ESET Uninstaller kan u Windows netwerkinstellingen resetten.

Windows Vista / Home Server/XP/2003 R2/2003/2000 (Als u gebruik maakt van Windows 7, 8, 10, 2012 (R2) of 2008 (R2), deze informatie vind meteen u na de uitleg voor Vista/HomeServer/XP/2000/2003)
  1. Download de ESET Uninstaller

1. Herstart de computer en start in de Veilige modus.
  1. Dubbelklik op het ESET Uninstaller icoon op uw bureaublad.

Commando’s voor geavanceerde gebruikers: (Om een volledige lijst met beschikbare commando’s weer te geven, typ ESETUninstaller.exe /help) :
• De /mode=offline parameter zorgt voor de de-installatie modus voor CD en USB drives.
• De /mode=online parameter specificeert harde schijven. In speciale gevallen kan het voorkomen dat dit commando nodig is, als de ESET Software niet automatisch het opstartmedium kan detecteren.
• Om alle aanwezige antivirus installaties te verwijderen zonder daarvan een prompt te krijgen, draai de installer met de /force parameter.
• Mocht de ESET Uninstaller niet goed uitgevoerd worden in de veilige modus, zet de Anti-Stealth beveiliging uit en herstart de comptuter. Voer vervolgens de ESET Uninstaller nogmaals uit door de /nosafemode parameter te gebruiken.
  1. Bij de eerste opdrachtprompt, lees de waarschuwing en type Y om te bevestigen.
Afbeelding 1-1
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Selecteer de ESET installatie die u wilt verwijderen uit de lijst door het invoeren van het nummer en op ENTER te drukken.
Afbeelding 1-2
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. Type Y om uw selectie te bevestigen
Afbeelding 1-3
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. De ESET Uninstaller heeft een looptijd van minder dan één minuut en dan vraagt u om een willekeurige toets indrukt om de ESET Uninstaller te verlaten. U dient nu de computer opnieuw op te starten naar de normale standaard modus.

Afbeelding 1-4
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

8.  Klik op de onderstaande link die betrekking heeft tot uw licentie voor hulp met in herinstallatie. als u problemen blijft ervaren met de herinstallatie, herhaal de stappen hierboven aangegeven.

Windows 7/8/10/2008R2/2008/2012R2/2012

Waarschuwing:

Als u de ESET Uninstaller gebruikt om ESET Mail Security te verwijderen van een Windows 2008 server, bent u genoodzaakt de drivers van uw netwerkkaart opnieuw te installeren

1. Download de ESET Uninstaller

1. Herstart de computer en start in de Veilige modus

• Windows 8 Gebruikers: Druk op de   + Q om naar applicaties te zoeken, type cmd in het zoekveld en klik op Opdrachtprompt.

1. Klik Start en typ CMD in de zoekbalk onderin en druk op ENTER.
  1. In het opdrachtprompt venster typ cd desktop in en druk op Enter om te starten.

Commando’s voor geavanceerde gebruikers: (Om een volledige lijst met beschikbare commando’s weer te geven, typ ESETUninstaller.exe /help) :

• De /mode=offline parameter zorgt voor de de-installatie modus voor CD en USB drives.

• De /mode=online parameter specificeert harde schijven. In speciale gevallen kan het voorkomen dat dit commando nodig is, als de ESET Software niet automatisch het opstartmedium kan detecteren.

• Om alle aanwezige antivirus installaties te verwijderen zonder daarvan een prompt te krijgen, draai de installer met de /force parameter.

• Mocht de ESET Uninstaller niet goed uitgevoerd worden in de veilige modus, zet de Anti-Stealth beveiliging uit en herstart de comptuter. Voer vervolgens de ESET Uninstaller nogmaals uit door de /nosafemode parameter te gebruiken.

5. Bij de eerste opdrachtprompt, lees de waarschuwing en type Y om te bevestigen

Afbeelding 1-5
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

6. Selecteer de ESET installatie die u wilt verwijderen uit de lijst door het invoeren van het nummer en op ENTER te drukken.
Afbeelding 1-6
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

7. Type Y om uw selectie te bevestigen.

Afbeelding 1-7
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

1. De ESET Uninstaller heeft een looptijd van minder dan één minuut en dan vraagt u om een willekeurige toets in te drukken om de ESET Uninstaller te verlaten. U dient nu opnieuw op te starten in de normale modus.

Afbeelding 1-8
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Belangrijk!

De uninstaller schrijft een logboek bij alle processen in de ~ ESETUninstaller.log bestand (dat zich in dezelfde map als het ESETUnistaller.exe bestand bevind) voor toekomstige referentie.

Klik op de onderstaande links voor instructies voor het downloaden en herinstalleren uw ESET beveiliging product:

Behoefte aan persoonlijke ondersteuning in Nederland?

Ook als je geen huidige ESET klant bent staan onze support medewerkers voor je klaar om jouw systeem te herstellen, te optimaliseren en te beveiligen. Bel 0184-647730 om vandaag nog een afspraak te maken met de ESET klantenservice!