Troubleshooting voor “database viruskenmerken bijwerken mislukt” melding

KB oplossing ID: KB2206|Laatst bijgewerkt:: 9 september 2014

Als u de melding “database viruskenmerken bijwerken mislukt” krijgt, raden wij u allereerst aan u gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in het product in te vullen. Instructies om dit te doen kunt u hier vinden. Als de foutmelding blijft verschijnen raden wij u aan de onderstaande stappen te volgen:

1. Wees er zeker van dat uw licentie niet is verlopen.
  1. Als u gebruikt maakt van een derde partij firewall (zoals Norton persoonlijke firewall, ZoneAlarm, Outpost, Kerio of anderen), wees er dan zeker van dat deze de verbindingen die ESET naar het internet maakt toestaat. Als u gebruikt maakt van de ESET Smart Security firewall kunt u deze stap overslaan.
  1. Configureer uw proxy instellingen. Vanuit het hoofdvenster drukt u op de F5 toets op u toetsenbord om de geavanceerde instellingen te openen. Vanuit de instellingen aan de linkerzijde, klapt u het kopje bijwerken open en klik vervolgens op de Instellingen. Knop aan de rechterzijde.

Afbeelding. 1-1

1. Klik op de http Proxy tabblad. Als u geen gebruikt maakt van een proxy (gebruik maken van een proxy komt niet vaak voor) selecteert u Geen proxy server gebruiken. Klik op OK om deze instellingen te bevestigen.

Afbeelding. 1-2

5.Test de communicatie met onze update server door de onderstaande stappen te volgen:

a)      Vanaf u bureaublad, klik op Start → uitvoeren. Het ‘uitvoeren venster’ verschijnt.
b)      Voer cmd in het tekstvak en klik op OK.
c)      Voer de volgende tekst in: “update.eset.com”.
d)      Klik op de ENTER toets.

Afbeelding. 1-3
e)      Als u in staat bent te verbinden met de bijwerk server, zult u een Antwoord… krijgen vervolgt door het IP adres van de server.

Als u nog steeds geen antwoord ontvangt, komt het vaak voor dat u firewall de verbinding met de ESET servers blokkeert of u Internet verbinding is niet actief. Open u web browser om te controleren of u internet verbinding heeft. Als u in staat bent internet sites te benaderen is er software/malware op u computer die de verbinding blokkeert.