Toevoegen/Bewerken/Verwijderen van een zwarte lijst regel (4.x)

KB oplossing ID: KB2107|Laatst bijgewerkt:: 15 juni 2015

Een zwarte lijst is een lijst van specifieke e-mailadressen of domeinen die aangezien worden als spammer. Afhankelijk van uw configuratie, worden berichten van deze e-mailadressen, het zij automatisch verwijderd of omgeleid naar een spam-map.

Nieuwe adressen die geblokkeert moeten worden verschijnen elke dag, hierdoor is een blacklist moeilijk te handhaven. Om het spam beter te filteren, kunt u gebruik maken van de zwarte lijst in combinatie met de witte lijst. Een witte lijst is een lijst van e-mailadressen of domeinen die u heeft aangewezen als legitieme e-mail contacten. Berichten van deze contacten zullen niet automatisch worden geblokkeerd maar met succes worden geleverd aan uw inbox. Voor meer informatie over de witte lijst kunt u hier terecht.

Het toevoegen van een e-mailadres aan de Blacklist
  1. Open het hoofdvenster door te klikken op het pictogram ESET  naast uw systeemklok of door te klikken op Start → Alle programma's → ESET→  ESET Smart Security.
  1. Als u de tekst weergeven in Standaard modus in de linker benedenhoek ziet staan, schakelt u naar de geavanceerde modus door te klikken op Wijzigen ... of door op CTRL + M op uw toetsenbord te drukken.
  1. Vanuit het hoofdmenu, klikt u op Instellingen → Antispam-module.

1. De Antispam module wordt weergegeven in het midden van het venster, klik hier op zwarte lijst.

Fig. 1-1

1. Een nieuw venster Zwarte lijst van gebruiker verschijnt. Vanaf deze locatie kunt u toevoegen, bewerken of verwijderen van inzendingen aan de zwarte lijst. Als u een e-mail adres op de zwarte lijst wilt hebben, klikt u op de knop Toevoegen.
  1. Nieuw item venster verschijnt. In het veld E-mailadres, voert u het e-mailadres dat u wilt toevoegen aan de zwarte lijst in. In het veld Naam, voert u het bedrijf of individu in verband met het adres.
  1. Wilt u een geheel domein toevoegen aan de blacklist dan dient u het hele domein selectievakje aan de onderkant van het venster te selecteren. Dit kan handig zijn als u  e-mail berichten niet wilt toestaan van alle individuen in een bepaalde organisatie. U kunt ook de domeinen lager niveau optie selecteren om de onderliggende domeinen ook te blokkeren.

Fig. 1-2

1. Klik op OK om te voltooien.

OPMERKING:

Als u snel een e-mailadres aan de zwarte lijst wilt toevoegen dient u het bericht te selecteren en op ALT + S te drukken.

Bewerken van een zwarte lijst
  1. Terwijl u weer in het zwarte lijst van gebruiker venster bent, selecteert u het adres dat u wilt bewerken en klikt u  vervolgens op de knop Bewerken.
  1. Het Item wijzigen venster zal verschijnen, hier kunt u het e-mailadres of de naam van het item wijzigen. Klik op OK om te voltooien.

Fig.
 1-3

Verwijderen van een zwarte lijst regel.
  1. In het Zwarte lijst van gebruiker venster selecteert u een of meer adressen. Om deze te verwijderen dient u op de Verwijderen te klikken.
  1. Een dialoogvenster zal u vragen de actie te controleren. Klik op OK om de verwijdering te bevestigen.
  1. Sluit het venster wanneer u klaar bent met het toevoegen/bewerken/verwijderen van items.