Hoe verstuur in een false positive sample naar ESET’s lab.

KB oplossing ID: KB141|Laatst bijgewerkt:: 16 juli 2015

We zijn uitermate geïnteresseerd in het ontvangen van virus samples omdat we hierdoor onze klanten beter kunnen beschermen. Om een verdacht bestand naar ESET te sturen voor analyse raden wij u aan de onderstaande instructies te volgen:

1. Comprimeer het bestand in een .zip of .rar archief en beveilig deze met het wachtwoord “infected”.
  1. Maak een aantekening van het wachtwoord in de e-mail, voeg het ingepakte bestand toe en verstuur deze naar samples@eset.com.
  1. Gebruik het onderwerp om aan te gegeven of het om een verdacht bestand gaat of om een false positive.
  1. In de body van de e-mail dient u de onderstaande informatie te verstrekken:
    • Achtergrond informatie waar u het sample vandaan heeft
    • Waarom u denkt dat het malware/false positive is.
    • Of andere Antivirus het producten het bestand al als virus detecteren.
    • Als u een False positive toestuurt vragen wij u zoveel mogelijk informatie toe te sturen van de makers van de software, wat de software doet inclusief naam en versie nummer en waar u de software vandaan heeft.
Als u de bovenstaande informatie kunt verstrekken versnelt dit het identificeren  en de rest van het proces. Als u ingediende sample niet binnen 2 dagen is beantwoord raden wij u aan de volgende informatie in een vervolg e-mail te mailen:
  • Onderwerp van de verzonde e-mail aan samples@eset.com.
  • Datum en tijd van de e-mail
  • E-mailadres van waar u de mail stuurde en waar u het naar toe stuurde.

Bedankt voor het helpen om onze gebruikers te beschermen!

Belangrijk!

Voor het versturen van samples naar ESET's lab dient u de e-mail in het Engels te schrijven. Mocht u de Engelse taal niet beheersen kunt u de e-mail naar de Nederlandse helpdesk sturen.